Vi söker nu en IT tekniker till vår drift och support avdelning för intern och extern support av vår produkt eSales och våra IT system.

Arbetsbeskrivning:
Som IT tekniker på Apptus arbetar du med att supportera, administrera och drifta vår produkt eSales och våra kunders förfrågningar. Du har ansvar för att hantera inkomna ärenden och problem inom varierande områden avseende produkten, systemadministration och intern support. Intern support för Apptus alla avdelningar ingår i tjänsten vilket betyder att du får en mångfald av arbetsuppgifter och därmed även kommunikation med organisationens medarbetare. Du tar emot ärenden via service desk och har ansvar att lösa eller skicka frågan vidare inom organisationen. Du kommer att ingå i beredskapsgruppen för vår kundsupport, vilken är ansvarig för att stötta våra kunder utanför kontorstid med diverse tekniska problem avseende vår produkt.
Ärenden kommer in via mail och telefon och ska hanteras både under kontorstid och utanför kontorstid enligt ett specifikt schema. Beredskap utgår från valfri ort inom Sverige där tillgång till remote desktop finns.
Drift och support avdelningen är tillsammans ansvariga för att underhålla våra SLA avtal och tillsammans arbetar ni organiserat för snabb problemlösning.

Kvalifikationer:
Du har minst två års arbetslivserfarenhet av professionell IT.

Du har arbetat med och/eller kan följande system:

  • Linux på Comptia Linux+ nivå
  • Windows på MCP nivå, förmåga att administrera AD, Exchange, filserver
  • Grundläggande programmering/förmåga att skriva script
  • Grundläggande kunskaper inom företagsnätverk och infrastuktur

Övrigt
Anställningsform: Tillsvidare med provanställning
Omfattning: Heltid med beredskap utanför kontorstid
Placering: Lund
Tillträdesdatum: snarast

Intresserad?
Skicka din ansökan till careers@apptus.com. Ange ”IT tekniker inom drift/support” som ärende. För att göra en rättvis bedömning av din ansökan bör den innehålla ett personligt brev och en utförlig CV.