Since 2000 Apptus has been at the cutting edge of high-performance computing, search and navigation technologies, recommendation engines and online behavioural analytics. As a company, we’re a creative melting pot for researchers, innovators and business-driven champions. Our mission is to deliver a best in class product that match every customer’s need. We always seek the best talents to build on our success story and to the right people, we offer interesting challenges and a great opportunity to shape our product and the way we work with our clients.

Backendutvecklare till Apptus

Apptus söker nu en erfaren och driven backendutvecklare för att vidareutveckla funktionerna i vår produkt Apptus eSales.  Apptus produktavdelning består av product managers och utvecklare uppdelat i fem team om ca tre i varje team, där alla bygger en gemensam produkt och där varje team fokuserar på att leverera ett värde till kunden som fokuserar på att hjälp besökare på e-handelssajter att hitta produkter som de letar efter.

Vad gör en backendutvecklare?

Som backendutvecklare kommer du att få arbeta med varierande uppgifter inom området sök och navigering. Du kommer att vara mästaren på att ranka produkter utifrån relevans, försäljningstrender och personliga preferenser och arbeta med alla ingående deluppgifter som design, implementation, testning och produktionssättning.

Rollen som backendutvecklare på Apptus ställer krav på att du trivs med att jobba med continuous discovery – snabb prototyping och tidig kundvalidering för att säkerställa värde, användbarhet och genomförbarhet. Detta förutsätter att du använder Apptus kontaktnät bland användare för att genast kunna pröva nya prototyper och därmed snabbt iterera fram till rätt lösning.

Du kommer att arbeta nära forskningsavdelningen och leverera ny funktionalitet direkt till kunderna.

Som utvecklare på Apptus kommer du att jobba både med språkbehandling och snabba algoritmer för informationshämtning, rankning, optimering med mera.

Vad kan en backendutvecklare hos Apptus?

Du har minst 2 års erfarenhet av utveckling samt kunskap och erfarenhet av att jobba med prestandakrävande algoritmer. Du har tillräckliga kunskaper inom språkbehandling för att kunna analysera användarnas beteende utifrån inspelade händelser.

Vem söker vi?

Eftersom du kommer att arbeta tätt ihop med produktchefer och andra utvecklare är du en person som gillar att interagera och har lätt för att kommunicera med olika grupper och individer. Rollen kräver att du är intresserad av användbarhet och design – dvs att utifrån de scenarion som besökarna har kunna skapa funktioner som på bästa möjliga sätt uppnår avsedd effekt. Du kommer att ha vissa kundkontakter och det krävs att du är bekväm med detta och ger ett professionellt intryck.

Skicka din ansökan

Låter tjänsten intressant? Skicka då snarast in din ansökan med tillhörande CV till careers@apptus.com

Ange som referens “Backendutvecklare”.  Om möjligt bifoga LADOK-utdrag.

Välkommen med din ansökan!